31.1.08

Peaingel Gabriel


Nime tähendusest: Gebher = "inimene" või Gavri-el = "jumala vägi". Ka "Jumal on mu jõud".

Gabriel (ka Gaabriel) on sõnumitoojana heade sõnumite kuulutaja. Ta valitseb Kuu, Põhja ja põhjatuule üle.
Teda peetakse Jumala varahoidjaks ja inspiratsiooni ingliks. Keerubite ja paradiisi valitseja.
Gabrielile allub tuli: ta olevat ise tule loodud ja viib Jumala nuhtlused ellu karmi käega.

Kunstis on Gabrieli sümbolid:
Liilia – viljakus ja vaimsus, spirituaalsus;
Õlipuuoks – rõõmusõnum;
Tõrvik – tuli ja võitlus;
Trompet, pasun – Jumala hääle kuulutaja.
Valge värv – lootuse värv.

Diana Cooper: "Peaingel Gabriel on harmoonia, ilu, puhastumise ning kunstide ingel. Tema kaksikleek on Lootus, jumaliku ema puhas leek. Ta on jumalik säde, mis elab teie südames ning annab teile lootust ja jõudu, et liikuda edasi ning mitte oma teel kinni jääda. Gabriel pakub lootust, vaimsust ja armastust ning aitab teil arendada oma intuitsiooni. Ta valitseb ka kaitseinglite üle ning nende ülesanne on aidata teil mõista oma eluplaani, mida nõustusite enne siia kehastumist täitma. Gabriel kehastab selgust, puhtust, korda ning distsipliini. Kui soovite rohkem neid omadusi, kutsuge teda.

"Ma kutsun sind, võimas peaingel Gabriel, ning palun sul seista mu vasakul käel. Palun vala oma puhast valget energiat minu aurasse ning juhi mind mu teel ning näita mulle mu järgmist sammu. Palun valgusta ja aktiveeri mu eluülesande sümboleid. Too rõõmu, armu, selgust, arusaamist, suuremeelsust ning korda minu ellu. Aitäh.""

Gabrielile alluvad ingellikud teejuhid, kelle ülesandeks on aidata inimesel aru saada oma eluplaanist, mille ta valis juba enne oma kehastumist.

Päev – reede, mõningate allikate järgi aga hoopis kolmapäev.

Gabriel on sünniingel – ta on alati juures, kui Maale kehastub mõni uus hing. Tugeva mõjuga on palve, et Gabriel õnnistaks vastsündinut. Teda peetakse ka veel sündimata laste hingede kasvatajaks ja õpetajaks üheksa kuu vältel. Kui ingleid on üldiselt sootuteks või meesteks peetud, siis Gabrieli puhul on olnud väiteid, et ega Gabriel ei olnud mees, vaid naine -- miks muidu Maarja teda ei kartnud. Ja miks muidu on ta ka näiteks ämmaemandate kaitseingel.

Kui tunned, et keegi on eksinud või kaotanud suuna, siis palu, et peaingel Gabriel teda ta eluteel edasi juhataks. Ka sul endal võib Gabriel aidata leida vaimse tee, mis viib suurema rahuloluni.

Tegelikult võiks teda kui esmast sõnumitoojat pidada ka religioonide kaitseingliks: Maarja kuulutusega tuli ilmale Jeesus ja algas kristlus; Muhamedile ilmumisega algas islam ja mis kõik veel. Gabrieli sõnumit inimestele võib tõlgendada ka nii: "Ära anna kunagi alla. Alati on lootust!"

Kunstis kujutatakse Gabrieli enamasti koos Maarjaga.

Moodsama käsitluse järgi on ta suhtlemise ja kommunikatsiooni, samuti massimeedia kaitseingel. Meediat tugevasti mõjutava peainglina tuleb Gabriel oma inglitega alati appi ka siis, kui me, nähes teleekraanilt vägivalda, katastroofe, õnnetusi maailma eri paigus või ka lihtsalt õnnetuid inimesi, neile mõttes abi ja tuge palume/saadame. See on tänapäeva maailmas väga oluline

No comments:

Post a Comment