19.2.08

Nagu kästud: 2000 inglipilti 10 aastaga


Statistika järgi on ligi 8 miljonit ameeriklast ühel või teisel viisil kohtunud inglitega, kes on neid hoiatanud ohu eest, ravinud terveks surmahaigustest või kutsunud neid endaga kaasa ja aidanud surra selge mõistuse juures ja rahulikult.

Üks neist on kunstnik Andrew (Andy) Lakey (sünd 1959. a), kes noorena tarvitas narkootikume, peaaegu suri, kuid kelle elu päästis ingel, kes suunas ta joonistama ingleid ja lausa nõudis, et ta 2000. aastaks lõpetaks oma 2000. teose. Andy Lake töötab väsimatult, on kuulus kunstnik, tema tööd on paljudes muuseumides, ka Vatikanis ja paavsti erakogus. Eriti suur edu saadab tema kolmemõõtmelisi inglikujutisi, sest neid saavad kombata pimedad. Nii räägib rahvasuu.

Andy Lakey` nn ajakirjanduslikus eluloos on see lugu kirjas veidi teistmoodi: ingleid, kes temaga tegelesid, on rohkem. 3. detsembril 1986 vana aastat ära saates võttis Lakey üledoosi ja tundis end väga halvasti. Ta palvetas ja lubas narkootikume enam mitte tarvitada. Siis nägi ta seitset valgusolendit enda ümber, need embasid teda, ta teadis, et need on inglid ja mõistis, et on päästetud. 1990. aastal aga ilmus talle ingel, kes käskis tal hakata inglikunstnikuks.

Väidetavalt on tema tohutu töö 2000 inglipildi kallal tugevasti mõjunud ta tervisele, kuid nüüd on kunstnik taastunud ja viimasel ajal on ta ingliainestiku kõrval huvitunud varjude ja siluettide mitmekesisusest. Tema teoste koguarv ületab 10 000 piiri.

Tema internetis nähtavad tööd on kõik väga rangelt autorikaitsega kaitstud ja talle hiigeltulude allikaks. Eriti kehtib see ingliehete kohta.

Pikemat videointervjuud Andy Lakey`ga (Bridging Heaven & Earth Show#25w/Andy Lakey/P.Walker/Abigail), kus ta räägib oma inglikohtumistest ja milles osaleb ka temast raamatu kirjutanud Paul Walker, saab näha siit.

Pildil: üks Andy Lakey´sümbolistlikest inglitest.

No comments:

Post a Comment