23.2.08

Koit Montireggianos


See on fragment itaalia kunstniku Maria Pace Latella pildist "Koidiku hingus". Kujutatud on pigem koidujumalanna Aurorat kui inglit. Aga minule mõjus see inglina. Ostsin selle postkaardi mälestuseks Siena lähedal asuvast Montireggiano väikelinnakesest augustis 2004.

Linnake asub keset müüri mäetipul ja meil oli selle jaoks aega poole tunni piires. Tundus, et palju rohkem ei lähekski vaja: kaks tänavakest, mida jõuab selle ajaga vabalt läbi jalutada, palju müügikohti, kohvik. Siis aga märkad, et selles linnakeses tahaks olla palju kauem, et rahulikult käia kunstigaleriides. Ühes tillukeses kunstitoakeses kohtusingi Mariaga. Vaatasin tema pilte ja ostsin postkaardi, mille pealkirjaks "Profumo di Aurore" ja mis vist esialgu on mõeldud Alessandro Falassi ühe jutustuse illustratsiooniks. Kui rääkisin Mariale, et kogun inglipostkaarte, oli ta rõõmus, et ka tema pilt sellesse kogusse tuleb, ja andis mulle oma autogrammi.

Pilt on Maria loomingule üsna iseloomulik: palju värvisina, õhku, lennukust, muinasjutuline tegelaskuju. Montireggiano vist mõjub kunstnike vaimulaadile ja andele vabastavalt ja piiridest välja toovalt. Igatahes ütles Maria, et seal on väga tore kunstnik olla.

No comments:

Post a Comment