9.10.08

Tammehaldjas

Kunagi küsis üks noor inimene, kas haldjad on Eestimaalt lahkunud. Selle pildi põhjal võiks talle vastata, et ei ole.

Mu suvine reisikaaslane, kelle tehtud inglikuju pildid on eelmises postituses, rääkis, et pildistas suve algul suurt tamme ja kui pildi arvutisse laadis, oli väga üllatunud.

Pildistamise kohas ei olnud ta näinud ühtki inimest, aga pildile oli jäänud vanamees. Skeptikuna polevat ta oma silmi uskunud, aga ka teised kinnitasid, et pildil on tõepoolest keegi ja tegemist pole fotoefekti või silmapettega.

Nüüd sügisel saatis ta selle pildi mulle. Kummalisi kujusid on sel fotol palju (mõned neist siinkohal välja suurendatud). Tundub tõepoolest, et nad on end näidata tahtnud või tegelesid lihtsalt oma asjadega pildistajat märkamata või temast välja tegemata.

Küsisin seepeale pildil kujutatud puu asupaiga kohta lähemalt ja sain vastuse:

"Selle pildi tegin juunis, kui käisin Varbla Mereäärse küla Taaratamme hiies, mille rajas Villu Müüripeal, kelle tuhk on selle tamme ette suure kivi juurde maetud. Meid saatis tema pojatütar, kes kõneles, et vanaisa oli näinud selle tamme haldjat, aga haldjas ei olevat päriselt rahul, kuna välk on tamme sisse löönud ja nüüd on sinna lähedale ise üks noor tamm kasvama hakanud."

Siia panen pildi(d) autori loal. See aga ei tähenda, et seda pilti võiks kuskil mujal kasutada või avaldada ilma autorilt küsimata.

No comments:

Post a Comment