12.6.09

Otsisõnadest 1.


Väike kokkuvõte sellest, mida viimased sada külalist Sulekese blogist otsinud on. Enamasti on tuldud vaatama Google´ist leitud pilte, see ülevaade on aga teemadest.

Inglitest on kõige rohkem huvi tuntud peainglite Miikaeli, Gabrieli ja Rafaeli vastu, keda on otsitud küll ühekaupa, küll kõiki koos. Ka peaingel Uriel tundub paljusid huvitavat.

Kunstnikest on otsijate hulgas populaarsemad:
Rubljov oma Kolmainsusega,
Marc Chagall
ja
Mihhail Vrubel. Vrubeli puhul on huvitav see, et gruusia keeles on tõenäoliselt olemas kunstniku nimega sarnane sõna vrubeli, millega sellesse blogisse väga palju jõutud on ja mille tähendust ma ei tea.

Väga populaarne on otsisõnade hulgas Faehlmann Koit und Hämarik, millega selle kunstmuistendini ka jõutakse. Soovitaksin otsijatel "und" asemel "ja" kirjutada.

Swedenborg on üks neist meestest, kelle kohta tahetakse rohkem teada saada.

Veel otsisõnu:
Bulgaaria pildid - on üks näitusega seostuv tekst.
hüvastijätt - ma ei tea, kas otsija leidis selle, mida soovis, vist siiski mitte.
paabulind - otsisõnana hästi rohkearvuline, tulemus vist üllatab paljusid.
seven spanish angels - laul, mille eestikeelsed sõnad on blogis Mati Nuude lauldud versioonina ja mille videot pidin nüüd uuendama, sest vanade USA lauljate esitust ei lase YouTube enam näidata. Nüüd siis Bryan Adamsi esituses.
haldjasaar - jõuti ridadeni Rudolf Rimmeli luuletusest. Soovitan pigem lugeda tervikuna tema luulekogusid "Haldjasaar" ja "Pärast haldjasaart".

Veel on huvi pakkunud:
näiteid rahvajuttudest Venemaal,
kulgemise väe raamat,

kuujumalanna meditatsioon,
kristallide ärkamine,
Vanast Testamendist legendid

ja lihtsalt ning lakooniliselt:
ingel.

No comments:

Post a Comment