29.9.09

Mihkel, Miikael ja teised


Mihklipäev, peaingel Miikaeli päev, mõnel pool kolme peaingli - lisaks Miikaelile veel Gaabrieli ja Raafaeli - päev.

Järjest sagedamini ka KÕIKIDE INGLITE PÄEVAKS nimetatud ja peetud, sest kuidas sa ikka üht inglit teistest ettepoole tõstad ja sätid, kui nad kõik on kanged töötegijad.

Ingli töö olevat hoida inimesi ka siis, kui inimesed ise seda ei mõista, hoida maailma ja elu, kaitsta kaitsmist väärt olevusi, asju ja olukordi. Nii me arvame, sest kuskil ju lihtsalt peab keegi olema, kes meid mõistab ja aitab ka siis, kui me ise mõnigi kord kaotame endasse lootuse ja meil pole ehk enam mingeid ootusi.

Paljude maade paljudes kirikutes on kõikide inglite päev ka eriliselt lastele pühendatud päev

Siia panen fragmendi mu kogus olevalt postkaardilt, väga karmi, märkimisväärse ja detailiderohke maali reprolt: peaingel Miikael on tõstnud mõõga mässavate inglite vastu. Nii on seda näinud oma vaimusilmas Pieter Bruegel vanem (1525 - 1569) 1562. aastal. Sellest maalist "Mässavate inglite pattulangemine" olen kirjutanud varemgi. Eks tuleta see meile meelde, et armastus pole mitte ainult lillelõhn ja õielehelt õielehele lendlemine, vaid mõnikord ka valus võitlus, heitlus oma tõdede eest.

Aitäh sõbrale, kes kaardi saatis :).

Eelmisel aastal kirjutasin sellest päevast niimoodi.

2 comments:

  1. Hello from an Italian who arrived here!
    If You want, come to see my blog "Riigipiirid" written in Italian 50% and Estonian 50%.
    Best wishes!
    P.S. I submitted my nickname to Yor followers

    ReplyDelete
  2. Grazie!
    Ho visitato il blog "Confini amministrativi - Riigipiirid" la prima volta in primavera 2009 Mi piace questo interessante lavoro. Bellissima idea. Complimenti!

    ReplyDelete