21.4.10

Vastuste juhuslikkusest

"On väga ohtlik küsida nõuannet. On väga riskantne anda nõu, kui meil on vähe vastutustunnet teise isiku ees. Kui nad vajavad abi, siis on parim moodus vaadata, kuidas teised on lahendanud - või mitte lahendanud - oma probleeme. Meie ingel kasutab sageli kellegi huuli, et ütelda meile midagi, kuid see vastus tuleb juhuslikult, tavaliselt siis, kui me ei lase oma muredel varjutada elu imelisust. Las meie ingel räägib nii, nagu ta on harjunud, just sellel ajal, mida ta peab vajalikuks. Nõuanne on ainult teooria; elu on alati hoopis teistsugune." (Paulo Coelho)
Pilt: postkaardil mu kogust on inglikesed ka vist nõu andmas mosaiigil Tuneesias Bardo muuseumis. Bardo muuseum asub Tunise kesklinnast umbes 20 minuti sõidu kaugusel endises beide lossis: uhked saalid, puust nikerdatud ja ülekullatud kuppellaed, võlvkaared ja trepistik. Kõikjal on põrandatel ja seintel sadu suuri roomaaegseid omapärase tehnoloogiaga valmistatud mosaiike. Värvid on pehmed, looduslikud, palju pruuni, halli ja rohelist. Kujutatakse mitmesuguseid müütilisi ja elu-olu stseene. Kui neid mosaiike uskuda, siis on Tuneesia alade loodus olnud rikas väga huvitavatest loomadest ja siin on juhtunud kõiksuguseid imesid, kohtutud jumaluste ja hiiglastega, kuuldud sireenide laule. See olevat maailma suurim mosaiikide kogu.

2 comments:

  1. Paulo Coelho on üks mu lemmik kirjanikke ja ta raamatud väga head!

    ReplyDelete
  2. Kristiina, aitäh kirjutamast. Mulle tegelikult meeldivad raamatutest rohkem tema blogis jm avaldatud lühijutud ja see väga märkimisväärne ja tohutu osavus (või tänapäevasemalt väljendudes "müügitöö"), millega ta oma lugejaid nii blogi, twitteri kui facebooki kaudu köidab - seal on tal kümneid tuhandeid fänne.
    Õnne Sulle seal kaugel maal!

    ReplyDelete