3.4.10

Vladimir Kushi vaimustavad metafoorid


Vladimir Kush (sünd 1965. a Moskvas) on põnev Vene päritolu kunstnik, kes oma elu ja loominguga on nüüdseks kanda kinnitanud Havail ja USA suurtes loomelinnades.

Oma loomingu aluseks on ta võtnud metafoori, pidades metafoori mitte ainult kirjanduse ja poeesia kujundiks, vaid kogu mõtteprotsessi põhiomaduseks. Oma maalimisstiili nimetab ta metafoorseks realismiks. Metafoorid ilmnevad tema tavatute kujundite sarnasuses millelegi või erinevuses millestki.

Maailm muutub ja seda aja ja maailma voolavust on Kush püüdnud näidata suuresti Salvador Dali eeskujul.Aga mõjutusi on ta saanud ka Bellini, Boshi ja Botticelli töödest, Rene Magritte, Max Ernsti, De Chirico, Paul Delvaux´ ja Claude Verlinde´i sürrealismist. Arvatakse, et Kush tahab oma maalide vaatajaid šokeerida. Kes teab, mis kunstnikul tegelikult meeles mõlgub.

Sellises omamoodi haldjalikus maailmas oleks päris huvitav elada või vähemalt mõnda aega viibida. Et seda oma publikule võimaldada, on Kush välja andnud ka raamatuid ja teinud filme.











 Vladimir Kushi töid saab näha siin

No comments:

Post a Comment