1.12.10

Inglid nagu eestlased


Eesti kunstnik Ülle Meister on sündinud 27. augustil 1948 Virumaal Lüganusel. Pärast keskkooli lõpetamist õppis ta kunstiinstituudis, kus tema lemmiktehnikaks sai akvarell. 1973. a lõpetas ta ERKI raamatukujundajana. Näitustel on osalenud alates 1974.aastast. Illustreerinud arvukalt lasteraamatuid, õpikuid, lisaks teinud eksliibriseid ja postkaarte.

Kunstnik armastab väga reisida, on näinud palju inimesi ja maid. Ometi on Ülle Meister öelnud, et tema joonistatud inimestel on alati eestlase nägu. Isegi siis, kui ta joonistab mongoleid, tulevat välja pilusilmsed eestlased.

Üsna ilmselt on eestlaste nägu ka need selle elurõõmsate piltide looja inglikesed, kes pärit 1990. a ilmunud postkaartidelt ja kes panevad vaataja kõrvus helisema rõõmumuusika.

 
 

Postkaardid minu kogust: Ülle Meister, 1990.

2 comments:

  1. Lovely angels,now that Christmas are comming...and beautiful images in the snow...here we never can see the snow but I love it and I 'm dreaming of a White Christmas
    Hugs

    ReplyDelete
  2. Dear Princesa, thank you for visiting my blog. We have already very nice winter, it's cold for summer fairies but I love this time from the year very much.
    My best greetings to you.

    ReplyDelete