12.9.11

Mitte ainult šerrist ei pea sa elama...

Jerez de la Frontera kohta leiab eestikeelsest Wikipediast kaks lauset: et tegu on linnaga Hispaanias Andaluusias Cádizi provintsis ja et seal tehakse šerrit ehk herest.

Aga tore on teada, et see linn on lisaks šerrile väga tuntud ka kuulsate ratsutajate ja kirglike flamenkotantsijate poolest.

Seal, kus on kirg, on alati ka usk. Justkui peaksidki need kaks käima koos, justkui eeldaks kirg usku ja usk kirge. Nii kujuneb kirg mõnikord usuhulluseks ja usk ülikirglikuks. Aga enamasti peituvad rahu ja lootus, arenguvõimalused ja kordaminekud seal, kus valitseb tasakaal.

Siin on mõned sellele blogile sobivad vaated Jerez de la Frontera linnapildist.

Madonna del Rosario de Fatima väljakult:


Religioosne pilt keraamilistest seinaplaatidest (Andaluusias ja Valencia piirkonnas on niisugused hoonete välisseinu ilmestavad usuteemalised pildid väga levinud):


Madonna del Rocio:


Mälestussammas Neitsi Maarja taevassevõtmisele Plaza de la Asunción'il San Domenico kiriku lähedal Kujur (Juan Luis Vassallo Parodi (1908-1986) loodud mälestussammas püstitati 1952. a, pärast seda, kui paavst Pius XII kuulutas 1. novembril 1950 avaldatud apostellikus konstitutsioonis "Munificentissimus Deus" dogmaks Neitsi Maarja ihuliku taevassevõtmise):


Fotod: Albert Lázaro-Tinaut (juuni, 2007).
Gracias a Albert (http://impedimentatransit.blogspot.com/).

No comments:

Post a Comment