4.3.12

Postmark lemmikteemal

Üks mu lemmikteemasid siin blogis on kahtlemata "Maarja kuulutuse" või "Kuulutamise" nime all tuntud kunstiteosed. Neid on kogu maailmas väga palju. Need on erinevad, aga alati sisaldub neis õrnus. Neitsi häbelikkus ja hämmeldus, segatud rõõmuga ja väljavalituks olemise uhkusetundega. Midagi erilist, ühtaegu piigalikku ja naiselikku. See hingeline soojus ja sära. Ja peaingel Gabriel kui sõnumitooja, sageli kaunite liiliaõitega, mõnikord ka ilma, täiuslik teadmises oma missiooni tähtsusest ja tähendusest.


Postkaartidel on suured maalid, väikesed miniatuurid, uhked plakatid... Oma panuse selle teema näitamisse annavad ka  tillukesed postmargid, mille puhul arvuti on lausa imetegija, võimaldades väikesemõõtmelist kujutist näha suurelt, koos kõigi olulisemate detailidega.

Siin on üks seda teemat kujutavatest postmarkidest, välja antud Hispaanias 1997. a seoses näitusega "Inimese ajastud". Pildil on 15. saj teos, mida säilitatakse Agredas jumalaema kiriku muuseumis (Museo Sacro de la iglesia de Nuestra Señora de la Peña, Ágreda).

Aitäh Albertile postmargi eest.
Gracias, Albert! (http://travelerdrawer.blogspot.com/)

No comments:

Post a Comment