28.8.12

Hing imedele avatud


Veel paar päeva ja taas on käes aeg, mil lapsed lähevad kooli, hing imedele (või peaks ehk ütlema teadmistele) avatud. Mida nooremad koolijütsid nad on, seda uudishimulikumad on nende silmad. Neis on nii palju sära ja lootust, mis aga paraku ajaga tuhmub. Kool väsitab, kõik uus ei tundu enam nii põnev, vaimustanud õpetajast saab õpilaste meelest väga sageli kuri nõudja või lihtsalt tüütu tegelane.

Kui nüüd sel taustal inglitesse uskuda, siis jääb üle loota neilt tuge ja abi, et kooliaasta oleks just selline, nagu need esimeste aastate koolijütsid oma särasilmadega soovivad - vaimustav nagu ime ja teadmistega toitev nagu üks lõpmatu varasalv.

Ja muidugi ka seda, et nii õpilased kui ka õpetajad ei väsiks, vaid kulgeksid teadmiste teel rõõmsameelsete uudishimulikena edasi, sest... maailm on ju nii põnev ja maailma mõistmine on juba ise üks suur ime, mis inimestele on osaks antud, kui nad seda soovivad ja selle nimel tööd teevad.

Siinsetel piltidel on detailid vanadelt jõulupostkaartidelt - ühel inglike täis teadjatahtja harrast usku teadmiste ja imede, hinge harmoonia jõusse, teisel ingel kui innustaja ja õpetaja. Toogu nad neile mu blogilugejatele, kes nüüd taas või esmakordselt kooli lähevad kas õpilase või õpetajana, õnneliku kooliaasta!

Detailid minu kogu postkaartidelt (Rootsi, 1987 ja 1997).  / From my collection.

No comments:

Post a Comment