18.11.12

Ingleid ikoonikunstniku ateljeest Rhodosel



Need fotod on tehtud Kreekas Rhodose saarel ikoonikunstnik Georgios Triantafillou ateljees. Fotode autor on minu blogisõber Albert Lázaro-Tinaut Barcelonast ja pildistatud on need umbes aasta tagasi just Sulekese blogile mõeldes. Suur tänu!



Ikoonikunst allub oma seadustele, selle kaanonid aitavad luua püsiväärtusi. Ma ei tea, kui suurt loomingulist vabadust Kreeka üpris range ikoonikunst kunstnikule võimaldab. Ma ei tea, millest pildistaja ja kunstnik omavahel vestlesid ja milliseid kunstist ajendatud äratundmishetki selles vestluses oli.


Minu jaoks olid mõned fotodele jäänud ikoonidest tuttavad aastatetaguselt Kreeka ringreisilt, eriti Meteora kloostritest. Näiteks on järgmise foto ingel siin blogis juba varasemast ajast, postkaardi vahendusel. Õigupoolest peaks tegu olema pühakuga: koopiaga Ristija Johannest kujutavast ikoonist (16. saj) Megalo Meteoro kloostris.


Päris kindlalt aga on neilt fotodelt hoomatav ikoonide pidulikkus, värvikus, teatud hingedele omane hardus ja väärikas pühalikkus ning kunstniku loomerõõm.



© Fotod: Albert Lázaro-Tinaut, Rhodos, 2011. a. 
Muchas gracias, Albert!  Carmina in minima re

2 comments:

  1. Thank you very much, dear friend Linda. I am happy to see in your blog the pictures I took last year in december in Rhodes.

    ReplyDelete