18.9.13

Kohtumised läbi aja

"Läbi aja"

"Talutajad"

"Määratud kohtumine"

"Portree ingliga"

Aleksandr Mahhov sündis Moskvas 1944. a. On oma maalidega osalenud paljudel näitustel nii Venemaal kui ka paljudes teistes riikides.  Tema töid on mitmete maade kunstimuuseumeis ja erakogudes.

1960ndatel aastatel sai paljudele ta maalidele osaks kurb saatus - inimesed, kes lubasid neid NLiidust välismaale müüa, lihtsalt varastasid need või maksid nende eest lubatust vähem.  Kuid kunstnik armastab ja usaldab maailma, kõiksust ja ilu enda ümber. Ta usub, et inimese tõeline kodu on seal, kus on tähed, headuse ja mõistuse valgus. Seda püüab ta vaatamata olmekitsikusele ka oma maalidel kujutada.

"Igapäevatöö"

"Lootuse ingel"

"Viimane kohtumine"

"Esimese lume ingel"

Joonistama hakkas Aleksandr Mahhov kolmeaastaselt ja praegu ütlevad kolleegid, et keegi ei oska temast paremini taevatähti maalida. Kogu elu on tal tulnud oma kunstiga elatist teenida küll illustraatorina, küll teatri- ja plakatikunstnikuna. Kuid tema südames on ikka ja alati olnud filosoofilised maalid.

"Poeesia"

"Kaebus"

"Räägi minuga"

Siin on vaid murdosake Aleksandr Mahhovi paljudest maalidest. Nagu on selle blogi hea tava - inglitega. Küllap veendute isegi, et iga tema maal puudutab midagi inimhinges.

Siinsed maalid on enamasti valminud aastatel 2002-2006. Rohkem Aleksandr Mahhovi maale leiab siit.

No comments:

Post a Comment