20.7.14

Victor Nizovtsevi lahke rõõm


Olen võlgu selle hiljutise postituse juures kasutatud maalide autori elulooandmed. Panen need siia koos veel mõne tema inglimaaliga.

* Victor Nizovtsev (Виктор Низовцев; 29. aug 1965) on sündinud Baikali järve lähedal. Võib-olla just seetõttu on tema loomingus olulisel kohal näkid ja vesineitsid, värvide mäng nende soomustel, muinasjutuline graatsia ja naiselikkus. Tema näkineiud ja sireenid on paljude lemmikud ja väga paljud blogipidajad pole suutnud vastu panna kiusatusele neid ka oma veebilehtedel näidata. Mina piirdusin siiski inglitega, kes eelmises postituses olid koos võlulaternatega, nüüd aga mängivad muusikat.

Poisipõlve veetis Victor Nizovtsev Moldovas, kus ta õppis alguses laste kunstikoolis ja hiljem Ilja Repini nim kunstikeskkoolis Chişinăus. Pärast ajateenistust armees õppis ta Vera Muhhina nim Tööstuskunsti instituudis Peteburis, kust sai disaineridiplomi. Mõnda aega töötas ta kunstnikuna Moldovas, praegu elab USA-s.




Soovitan internetist otsida Victor Nizovtsevi maale ja nende värvikirevusse ja omamoodi lahkesse väljenduslaadi süveneda. Väga toredad on tema pildid vanaemast-vanaisast koos lastelastega - nii palju igasuguseid ootamatusi, vempe, tempe...

Reprod interneti erinevatelt lehekülgedelt.
Vaata ka: "Tuutelituu"

No comments:

Post a Comment