31.12.14

Aja Isa lahkub taas. 1903


Peagi lööb uus ja noor aasta saabumiskella, vana aasta - Aja Isa - on lahkumas, hoides veel laternat kõrgel, jagades uustulnukale viimaseid soovitusi, püüdes teda oma kogemuste põhjal õpetada ja hoida, et ta, see rõõmus poisiklutt ja tiivuline ingel, teaks, kuidas peale hakata.


Postkaardil on tempel: 31.12.1903.

Postkaardil on ka autori nimi: Max Hänel. Internetiotsinguga leiab üsna palju tema tehtud jõulukaarte. Neil on päkapikumütsiga lapsed koos päris korralike sigudikega, lapsed jõulusümboolikaga, päkapikud seapraega kandikul või kringlitega kaenla all, rõõmsalt laulvad lapsed koos päkapikuga kuuse all, suusatav põssa, kirjakandja jõulupostiga jne. Aga vaadake ise, näiteks siit - http://www.ciabatti.se/Max/index.html - pildid teevad rõõmu.

Tõenäoliselt on Max Hänel rootsi kunstnik Max Haenel (ka Hanel; 1863-1921), kellelt internetis on ka palju loodusmaale. Tema eluloo kohta ma aga muud teavet ei leidnud.

Postkaart (Rootsi, Imp. Granbergs Konstinustri - Aktiebolags Förlag, Stockholm; 1903). - Postcard from my collection.

Vaata Sulekesest veel: Aja Isa lahkumine.

Lisaks panen siia Max Häneli postkaartide internetivalikust leitud ingliga jõulukaardi, sest eks hoia meid inglid mitte ainult jõuluajal, vaid ka aastavahetusel ja ehk ka terve uue aasta ikka ja jälle. Vähemasti me loodame seda ja usume nende lootuste täitumist.

No comments:

Post a Comment