19.1.21

Kaitseinglitest

"Ellei unta ole se, että Matteuksen tarinan enkelit etsivät minut käsiinsä, kantavat mukanaan hetken ja lentävät kanssani tähtiin, joita he kertovat pitävänsä asuntoinaan. Näin on Jeremiakin aina kertonut ja näin minä uskon. Niin paljon on taivaalla tähtiä, että jokaiselle enkelille riittää omansa. Tähdeltään käsin enkeli seuraa ja suojelee valitsemansa ihmistä. Jokaisella on suojelusenkeli, jos ihminen vain itse niin tahtoo. Jokaisella on myös oma tähtensä, sillä tuntuu, että taivaan tähtiä on jopa enemmän kuin ihmisiä.

Unessakin mietin sitä ja ihmettelen toisaalta kun näen, miten jollain tähdellä on pimeää ja kylmää ja siellä asuu silloin musta enkeli; jollain taas valoisampaa ja kuumempaa. Siksi se taas sopii valkeille enkeleille. Niin heillä on hyvä olla ja keveämpi liikkua ja asustaa. Kuten ihmiset ovat enkelitkin erilaisia.

Äitini kertoman mukaan jokaisen suojelusenkeli muistuttaa sitä ihmistä, jonka kohtaloksi ja vartijaksi enkeli on taivaasta määrätty. Mietin etteikö kaikki sittenkin voisi olla toisinpäin. Eikö ihminen itse pyydä enkeliä saapumaan. Vai onko sittenkin niin, että enkelit ovat aiemmin kuolleita läheisiä ihmisiä. Jos, olisiko äitinikin muuttunut enkeliksi. Ja jos oli, suojeleeko juuri hän yhä minua?"

 
/Hannu Mäkelä "Näkymättömät, Romaani pakolaisuudesta 2000 vuotta sitten"; e-raamat, 2018/

Pilt: palvekaart kaitseingliga minu kogust (autorit ei tea).

No comments:

Post a Comment