29.6.08

Vive Tolli - 80


2. juulil kl 16 avatakse Eesti Lastekirjanduse Keskuses Pikk t 73, Tallinnas

Vive Tolli isiknäitus "Suur suislepapuu" (Illustratsioonid läbi aegade).


Näitus jääb avatuks 31. juulini 2008. E-R 10-17, L-P suletud.

Näitusega tähistatakse Vive Tolli 80. juubelit, mis on 28. juulil.
Ühes retsensioonis on selle omapärase kunstniku kohta öeldud: "Vive Tolli on muutunud eesti graafika sünonüümiks ja see on ainult hea, sest viitab nõnda ka eesti graafika mitmekülgsusele ja allhoovuste olemasolule. /- - -/ See on paljajalu kiirteel seismine, lõpmata püsiv ning igavesti tardunud, väike naeratus suukurrul …"

Ja teisalt: "Vive Tolli kuulub põlvkonda, mis 1960. aastatel kujundas rahvusliku kunstikoolkonna ilme. Selle põlvkonna naiskunstnikele olid tunnuslikud subjektiivsus ja idealism, esteetiliste printsiipide austamine ja klassikaline perfektsus tehnilistes küsimustes. Vive Tolli on suutnud tänapäevani säilitatada eesti graafika maestra staatuse. Teda on pärjatud arvukate auhindadega rahvusvahelistel näitustel ning ta on ka eesti publiku poolt väga armastatud. Kuigi Vive Tolli on vaid lühikest aega õppejõuna töötanud, peavad paljud nooremad graafikud teda oma õpetajaks, eriti sügavtrüki valdkonnas."

Inglite ja haldjatega, kes ju selles blogis põhilised, seovad imelist kunstnikku paljud muinasjutulised raamatuillustratsioonid.

Mõned illustratsioonid Vive Tollilt on siin.

Pilt: Vive Tolli söövitus "Printsess" näituse plakatilt.

No comments:

Post a Comment