6.6.12

Igavene teema

See igavene teema - sünnistseen - on kunsti kaudu niivõrd põimunud meie mällu, et seostub isegi rohkem kui jõuludega paljude jaoks pigem armastuse, emaduse ja sõbraliku pere kujundiga.  Seepärast ei tasu blogilugejatel pahaks panna, et ka suve lähenedes selleteemalisi postkaarte siin näha saab. Ikka inglitega...

Romanino (Girolamo di Romano, 1484 – 1566)
"Sõimes" (Presepio)
Pinacoteca Comunale Martinengo, Brescia, Itaalia.

Postkaart (1939. a) on pärit Itaaliast, kuid posti on see pandud Hispaanias 1941. a.  Hispaania postmark on välja antud 1941. a 22. detsembril ja kujutab Lorraine'i risti.



Lorraine on provints Kirde-Prantsusmaal Prantsuse-Saksa piiril. Ristisõdades, mis kulmineerusid 1099. aastal Jeruusalemma piiramise ja langemisega, saavutati võit Lorraine'i vürsti juhtimisel ja pärast seda muutus Lorraine'i rist sümboliks, mida esialgu seostati eelkõige templirüütlitega. 1940. aastal kasutati seda risti Prantsusmaal sakslaste vastu suunatud vabadusliikumise sümbolina. Pärast 1963. aastat sümboliseeris eksiilis olevaid kuubalasi ja nende Castro-vastast võitlust. Alkeemias tähistati nii seatina. Praegu sümboliseerib see rist rahvusvahelist võitlust tuberkuloosi vastu.

Postkaart minu kogust. / Postcard from my collection.
Aitäh Albertile postkaardi eest. Gracias, Albert!

No comments:

Post a Comment