4.12.13

Haldjarõõmud


Inglise kunstniku Christine Haworthi looming on väga populaarne, sest selles on lahket ja kaunist südamlikkust kõikidele, keda huvitavad muinasjutud ja kes naudivad haldja-, ingli- ja lastepilte ning portselannukukesi ja -kujukesi.


Ta hakkas joonistama juba lapsena. Pärast kunstiõpingute lõppu Wolverhamptoni kunstikolledžis tegutses ta illustraatori ja väikevormide kujurina. Pärast paljusid näitusi tuli ka laiem tuntus: 1993. aastast, pärast Mani saare jõulumarkide kujundamist, hakkas Christine Haworth tegelema lausa kingitööstusega, tema tootebrändid on Paintbox Poppets, Faerie Poppets, Crisalis Classics, Dream Tide ja Angel Whispers. Neisse kuuluvad kunstniku loodud portselankujukesed, õnnitluskaardid, kollektsionääride hulgas hinnatud kogumisnukud, taldrikud jpm.


2003. a detsembris kujundas ta aga kostüümid Covent Garden Royal Ballet'i etendusele "Tuhkatriinu" - ise ütleb, et on lapsest saati huvitunud balletikunstist ja kostüümide loomisega sai ellu viia ühe oma unistuse.


Seekord pakun vaatamiseks väga väikese osa Christine Haworthi haldjapiltidest ja ühe portselankujukese. Võib-olla kunagi ka ingleid nii piltide kui kujukestena.


Ma ei pane siia linki ühelegi tema loomingut tutvustavale leheküljele, kui aga kirjutate Google'i otsingusse kunstniku nime, siis võite leida veel palju rõõmsaid taieseid.

Pildid internetist.

No comments:

Post a Comment