31.1.08

Peaingel Rafael


Rafael (ka Raafael, Raphael)
Nime tähendus: Rafa-el = "Jumal tervendab" või "Ravitseja sära".

Rafaeli peetakse kõige heasüdamlikumaks ja rõõmsamaks peaingliks.
Lääne ja läänetuule valitseja, elupuu kaitseingel, Päikese ingel.
Reisijate kaitsja, nooruse kaitseingel, erakordsete oskustega tervendaja, teaduse ja loodusteaduste patroon.

Tema sõnum on "Kaastunne ja lootus". Märk on kala = Kristuse sümbol. Siinkohal sobib öelda, et aegadel enne Kristust peeti kala kujutust halbade vaimude ja mõtete, üldse kõige halva eemaldajaks.

Rafaeli päevana nimetatakse neljapäeva, värvina rohelist, elemendina õhku.

Rafael rahustas karjaseid Pühal ööl, kui nad ehmusid äkitselt süttinud tähe pärast. Just Rafael olevat andnud kuningas Saalomonile tema võlusõrmuse, millel oli võime valitseda deemoneid. Sageli kujutatakse Rafaeli koos Tobiasega, keda ingel tema teekonnal saatis. Siit tuleneb ka tema pidamine vägevaks kaitseingliks.

Rafael aitab seoses terviklikkusega, ravitsemisega, nägemustega, tõe ja küllusega. Lisaks haigusest paranemisele aitab ta ka ebausu, eksimise ja otsustusvõime puudumise korral ning ravib lähedaste suhete luhtumisest tingitud emotsionaalseid haavu. Just tema oskab parandada laste ja vanemate vahelisi suhteid.

Diana Cooperi järgi on Rafael vastutav kolmanda silma arengu eest - visiooni loomine ja hoidmine, intuitsioon, oma sihile keskendumine ja tõde. Nägijaks saamine. On pimedate kaitsepühak. "Kui inimesed on "pimedad" vaimsete tõdede suhtes, siis palu peaingel Rafaelil avada nende silmad kõrgematele võimalustele ja universumi tõelisele hiilgusele."

1 comment: