29.5.12

Michael Chevali rännakud illusioonidesse

Mõnikord olen siia blogisse pannud põnevaid leide internetist. Pärast hiljutist Eurovisioni lauluvõistlust vaatasin YouTube'ist Engelbert Humperdincki esitatud Suurbritannia võistluslaulu ""Love Will Set You Free" ja leidsin video väga huvitavate värvikate maalidega, mille autor on Michael Cheval.

Michael Cheval on sündinud 1966. a Lõuna-Venemaal Kotelnikovo linnakeses, kus ta veel Mihhail Hohlatševi nime kandis. 1980. a läks ta koos vanematega elama Saksamaale, 1986. a  aga Turkmeeniasse, kus lõpetas Aşgabati kunstikooli. Sealt sai ta palju idamaiseid mõjutusi, mis tema maalides tihti ilmnevad. 1997. aastast elab ja töötab Michael Cheval USAs, kus on saanud väga tuntuks.

Kunstniku koduleht rohkete absurdimaalidega.

Mõned inglid, mida/keda tal kõikvõimalike ebaharilike tegelaste kõrval maalidel kuigi palju siiski pole:

Michael Cheval
"Key Westi ingel" / "Angel of Key West"
2011

Michael Cheval
"Kolmainsus" / "Trinity"
2008

Kriitikud on nimetanud Michael Chevali töid rännakuteks illusioonidesse. Cheval ise ütleb: "Absurd on tunne, tundmus, milleta me läbi ei saa. See on meis endis nõndasamuti kui armastus, iroonia ja kaastunne."

Ja lõpetuseks veidi Chevali absurdsest muinasjutulisest maailmast: video siinse teksti alguses mainitud laulu ja maalidega.

1 comment:

  1. Thanks to religios art, the colour "blue" started a period of triumph.
    In ancient Greece and - above all - in ancient Rome the colurs of dresses, paintings, buildings etc. had been only yellow, red, brown, white and grey.
    Imagine that blue and azure had been for a longest time literally banned, because they were the colours of barbarians' eyes.
    Blue, as colour of the sky, arrived to the art just with the Angels.
    Best wishes and thanks for this new, interesting post.

    ReplyDelete