7.2.14

Jeruusalemma kassid ja inglid

Nii pealkirjastas 2012. a oma maalinäituse Iisraeli kunstnik Elisheva Nesis (sünd 1962. a). Sarja "Jeruusalemma kassid ja inglid" kuuluvad väga erinevad tööd, lihtsalt humoorikad, kuid ometigi nukra sisuga maalid mitmesugustel taevalikel ja maalähedastel teemadel, sodiaagiinglid, kalendrikuude inglid - ikka koos kassidega. Siin on mõned selle sarja maalireprod.

"Tõeline peegelpilt"

Kasse peab kunstnik maailma kõige müstilisemateks loomadeks, kes koos taevalike inglitega on alati meie lähedal, lausa meie hinges. Igaüks võib leida oma sisemusest ingli ja kassi.

"Minu ingel"

"Rollimäng"

"Minu põhihuvi on meie elumüsteeriumide märkide vaatlemine ning selle tundmaõppimine, kuidas need väljenduvad tegelikus elus. Ja mu praegune kodulinn Jeruusalemm on maailma kõige müstilisem koht, mis mu loomingut väga tugevasti mõjutab," on Elisheva Nesis öelnud.

"Purjus ingel"

"Sodiaagiinglid: Kaksikud"

 "Armastus ja sõprus"

Oma kunstiõpinguid alustas Elisheva Nesis Venemaal Stavropoli kunstikoolis ja jätkas Iisraelis. Ta on õppinud ka kirjandust Moskva Kirjandusinstituudis ja psühhiaatriat Stavropolis. Need teadmised on tal aidanud lisaks huvitavatele maalidele ka raamatuid kirjutada. Tema maale on paljude riikide erakogudes.

"Kalal"

"Pime ingel toidab taevalinde"

"Kiiss-kiiss"

No comments:

Post a Comment