6.10.11

Warwicki lossi ingleid


Warwicki loss Avoni jõe kaldal on ehitatud juba 1068. a William Vallutaja poolt. See ajalooline, kuningaid ja aadlikke näinud, kogu aeg jõu ja jõukuse sümboliks olnud, pikki sajandeid kindlusena, seejärel väljavalitute maamajana teeninud  hoonestu on nüüd avatud turistidele, kes lossis viibitud lühikese ajaga - olgu selleks siis paar tundi või paar päeva - näevad küll ainult murdosa selle rikkustest.

Need, kes ei tunne huvi ajaloo keerdkäikude vastu, püüavad lossist leida pigem võlur Merlini või Sõrmuste Isandaga seonduvat. Aga mina palusin kirjasõbral pildistada ettejuhtuvaid ingleid ja nii ongi siinsetel piltidel üks paljudest selle lossi inglitest ja samuti ingliga Maarja kuulutuse teemaline vitraažaken.

Erika fotod (august, 2011). Aitäh!

Tuntud ja produktiivne Veneetsia kunstnik Canaletto (Giovanni Antonio Canal; 1697 – 1768) oli aastaid Inglismaal ja tegi seal tuhandeid pilte, nende seas on ka Warwicki lossi vaateid. Siia panen lossi vägevusest mingigi mulje saamiseks vaate lõunaküljelt, 1748. Selle internetis levinud maali originaal peaks olema Thyssen-Bornemisza kogus Madridis.

No comments:

Post a Comment