29.10.11

Viive Noore võlumaailm


Siinsete postkaartide autor on Eesti kunstnik Viive Noor. Tema illustratsioonide võlumaailma teab meil iga laps ja Viivele meeldibki kõige rohkem illustreerida lasteraamatuid, sest neis on vähe halba ja inetut ning palju fantaasiat. Parim tööaeg on tema meelest suvi oma rohke valguse ja puhaste värvidega. Suvel sünnivadki enamasti tema värvilised pildid ja talvel graafika. Vähemasti rääkis ta nii, kui tegin temast 2005. a ajakirjalugu (millest natukest saab lugeda siit).

Viive Noore päevad oleksid nagu oluliselt pikemad kui enamikul inimestest. Ta jõuab väga palju. Lisaks oma loomingule on ta agar ja innustav illustraatorite tutvustaja ja kohalike ning rahvusvaheliste näituste korraldaja Eesti Lastekirjanduse Keskuses. Sealsed kaunid illustratsiooninäitused on tema eestvõttel sündinud ning kui selle blogi lugejatel veidigi aega ja võimalust on, siis tasub neil kindlasti käia. Väärtuslik elamus on igatahes garanteeritud.

Kaitseingliga (kes minu meelest on natuke Viive enda nägu) postkaart on mul 1990. aastate lõpust. Alumisel pildil on mõned Viive Noore segatehnikas tehtud autorikaardid umbes 2007. aastast (kui mu mälu ei peta, igatahes püüan seda tärminit edaspidi täpsustada). Blogi ei suuda edasi anda nende tegelikku peenust ja sära, aga natuke aimu Viive tähtede, haldjate ja ingliterohkest võlumaailmast saab siit ehk siiski.

Ülalt alla: "Kõige väiksem kuuhaldjas",
"Seisab üksi tähte valgel",
"Nii palju valgust",
"Puhub pasunat",
"Väike uisutaja".
Postkaardid minu kogust / Postcards from my collection.

No comments:

Post a Comment