13.6.15

Varaždin - linn, kus uinuvad inglid


Põhja-Horvaatias Varaždini linnas asub inglimuuseum (Varaždinski Muzej anđela, http://angelsmuseum.com/), mille maikuus neli aastat tagasi asutas kunstnik Željko Prstec, et tutvustada oma kodulinna kui linna, kus uinuvad inglid. See on koht, kus inglid ja inimesed saavad kokku unenägudes ja unistustes.

Ingleid on Varaždinis palju nii kirikutes, kalmistul kui ka hooneid kaunistamas, koguni Varaždini linnavappi hoiab ingel (foto internetist Varaždini sümboolikaleheküljelt):


Sulekese blogisõber Albert Hispaaniast külastas mai lõpul Varaždini ja läkitas sealt blogi jaoks ka üht-teist inglimuuseumist. Neilt teabelehtedelt pärinebki siinne info.

Željko Prsteci loomingut on inglid innustanud juba 40 aastat. Ta on neid kujutanud palju nii illustratsioonidel, plakatitel kui ka etenduste dekoratsioonidel. Valmimas on multifilm inglitest. Ka need kaks postkaarti on Željko Prsteci inglitega, kohast, kus inglid magavad:



All on aga inglike kunstnik Mirjam Tišljar Vukelići näituse ”Smishnice” kutselt. Näitus tähistas Varaždini inglimuuseumi sünnipäeva tänavu 13. maist 13. juunini.


Suur tänu, Albert!
Muchas gracias, Albert!
mailboxesworld.blogspot.com


Vaata ka: Veel pilte Varaždini inglimuuseumist

No comments:

Post a Comment