11.9.11

Pilk püha Martini kirikutesse


Sellel pildil on mosaiikpilt ingliga St. Martini kirikust kuurorti- ja matkakeskuses Bowness-on-Windermere'is Inglismaal.


See kirik on ehitatud 1483. a ja restaureeriti hoolega 1870. a. Kirikus on väga palju kauneid kunstilisi vaatamisväärsusi, esimese pildi ingel vaid üks nendest.

Ka Londonis Trafalgari väljakul on St. Martini kirik, täpsemini St. Martin-in-the-Fields'i kirik. Siinkohal pean vabandama pühakute elulugude heade tundjate ees: ma ei tea, kas tegemist on ühele ja samale pühale Martinile pühendatud kirikutega, nagu ei tea täpselt ka seda, kui palju neid pühasid Martineid usk ühtekokku tunneb.


Trafalgari väljaku kirik on ehitatud James Gibbsi poolt 1721. a ja selle hoone puhul on huvitav fakt, et see sai eeskujuks paljudele kirikutele, eriti USAs. Aga seejuures polnud see valge hoone esimene kirik selles kohas - esimene ehitati juba 13. sajandil.

Trafalgari väljaku kiriku ukse kohal tervitab sisenejaid järgmise pildi veidi pahura olemisega ingel - võib-olla on ta mõnevõrra tüdinenud inimeste pidevast edasi-tagasi saalimisest.


Ja siin on altaritagune peaingel, Maarjale sõnumitooja samast kirikust:


Erika fotod (august, 2011). Aitäh!

No comments:

Post a Comment